FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

20 Aralık 2018 Perşembe

BALKABAĞI,MUZ,ELMA, CEVİZLİ SÜTLÜ İRMİK TATLISI





Anladım ki  yemek  yapmak için  bir neden  olması gerek, yoksa yemek  yapmanın  bir  eğlencesi vede  mutluluğu yok. Bana göre yemek  bir  iletişim aynı  konuşmak  dokunmak gibi  yaptığınızı etrafınızda ki  insanlarla  paylaşıp   zenginleştiriyorsunuz.
Öyle  değilse  sadece  bir  rutini  yakalayan  zorunluluk..Uzun  bir  seyahate çıkan  arkadaşım döndü,
yemek için bende  her zaman yapılan sütlü irmik  tatlısına  ufak  ilavelerle farklı bir lezzet kattım.







Şöyle ki....

1/2 lt süt
5 çorba kaşığı irmik
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet muz
1 adet iri elma
5-6 parça kabak  tatlısı
7-8 adet ceviz
3-4 tatlı kaşığı toz tarçın




YAPILIŞI

İri elmayı soyup ufak parçalara bölüp üzerine tarçın ve biraz  toz şeker dökerek  pişirelim.Servis kabının içerisine eşit bir şekilde dağıtalım.
Sütü  derin bir kaba alıp üzerine şeker  ve irmiği  ekliyerek ,orta  hararetli  ateşte  karıştırarak  pişirmeye  başlıyalım.Belli  bir  zamanda  koyulaşmaya  başlıyan  bir  kıvama  gelecektir.
İçerisine ince  halkalar  halinde  muzu  doğrulalım.Böylece muzun  hafifçe  pişmesini  sağlıyacağız. 
Pişirdiğimiz  malzemeyi  elmaları  koyduğumuz tabağa sıcak  olarak  dökelim.Üstünü süslüyerek
zenginleştirmek  evde  bulunan  yakışan her  malzeme ile  olabilir  diye düşünüyorum.
Balla  tatlandırarak pişirdiğim kabak  tatlısı  buzdolabında  vardı.
Beyazın  üzerinde  güzel  gözükür vede  tadıda  uyar  diye  onları ince bir şekilde doğrayıp  üzerine yerleştirdim.Cevizle  zenginleştirdiğimde renk uyumu ve lezzeti güzel oldu.Böylece Ece'ye hoşgeldin dedim.










AFİYET OLSUN...























Hiç yorum yok: