FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

25 Haziran 2014 Çarşamba

ÇİKOLATALI ISLAK KEK



ÇİKOLATALI ISLAK  KEK

MALZEMELER
I. Gurub
4  adet   yumurta ( oda sıcaklığında  )
2  su  bardağı  toz  şeker
II. Gurub
1  su bardağı   süt
1  paket  eritilmiş sanayağı
1  paket  kakao

YAPILIŞI

Yumurta ve   toz  şeker  çırpılır.  İçersine  süt, eritilmiş  yağ  ve  kakao  karıştırılır.
İyice  çırpılan  bu  karışımdan  1,5  su bardağı  ayrılarak  içersine  2  su  bardağı  un  ve
kabartma tozu  ilave  edilerek  karıştırılır.
İyice  yağlanmış  kek  kalıbına dökülerek,  180 derece  ısıtılmış  fırında pişirilir.
Fırından çıkarılan  kekin üzerine ayırdığımız  çukulatalı  sos  dökülür.
Sıcak  kekin üzerinde,  dökülen  sos eriyerek  içine  geçerek  güzel bir  lezzet  verir.

Afiyet  olsun..












Hiç yorum yok: