FİGENİN MUTFAĞINDA
25 Haziran 2014 Çarşamba
ÇİKOLATALI ISLAK KEK
ÇİKOLATALI ISLAK KEK
MALZEMELER
I. Gurub
4 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
2 su bardağı toz şeker
II. Gurub
1 su bardağı süt
1 paket eritilmiş sanayağı
1 paket kakao
YAPILIŞI
Yumurta ve toz şeker çırpılır. İçersine süt, eritilmiş yağ ve kakao karıştırılır.
İyice çırpılan bu karışımdan 1,5 su bardağı ayrılarak içersine 2 su bardağı un ve
kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır.
İyice yağlanmış kek kalıbına dökülerek, 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Fırından çıkarılan kekin üzerine ayırdığımız çukulatalı sos dökülür.
Sıcak kekin üzerinde, dökülen sos eriyerek içine geçerek güzel bir lezzet verir.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder