FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

22 Haziran 2014 Pazar

ÇİLEK REÇELİ




ÇİLEK  REÇELİ


MALZEMELER

2  kg  çilek
2  kg  toz  şeker
1  çorba kaşığı  limon suyu

YAPILIŞI

Çilekler  ayıplanıp  iyice  yıkanır.Suyu  süzülen  çilekler  bir  tencereye  alınıp  üzerine   toz  şeker
dökülerek  yaklaşık  12   saat  beklenir.
Sulanan  çilekler   pişirilmek  üzere  ocağa  alınır.Kaynayan  reçelden,  üzerinde  biriken  köpükler
alınarak  meyvelerin pişmesi  beklenir,çilek  reçelinin  kırmızı  rengi  pişirme  süresi  ile  belirlenir.
Bunda  gözlemde  önemlidir.İndirilmeye yakın içersine bir  çorba  kaşığı  limon suyu  ilave  edilir.
Soğumaya  alınan  reçel  dört  beş  gün güneşte  bekletilirse  lezzet  ve  kıvam  açısından çok güzel  olur..

AFİYET OLSUN..




Hiç yorum yok: