FİGENİN MUTFAĞINDA
22 Haziran 2014 Pazar
ÇİLEK REÇELİ
ÇİLEK REÇELİ
MALZEMELER
2 kg çilek
2 kg toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Çilekler ayıplanıp iyice yıkanır.Suyu süzülen çilekler bir tencereye alınıp üzerine toz şeker
dökülerek yaklaşık 12 saat beklenir.
Sulanan çilekler pişirilmek üzere ocağa alınır.Kaynayan reçelden, üzerinde biriken köpükler
alınarak meyvelerin pişmesi beklenir,çilek reçelinin kırmızı rengi pişirme süresi ile belirlenir.
Bunda gözlemde önemlidir.İndirilmeye yakın içersine bir çorba kaşığı limon suyu ilave edilir.
Soğumaya alınan reçel dört beş gün güneşte bekletilirse lezzet ve kıvam açısından çok güzel olur..
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder