FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

5 Ağustos 2014 Salı

SÜTLÜ BÖREK



SÜTLÜ  BÖREK

Böreği  ailece  çok  seviyoruz.Çocuklar  için  sorun değilde bizler  için kilo  açısından etkili  bir

yiyecek türü.Ama  olsun  diyip  her  çeşidi  denemek istiyor

vede  pişiriyorum.


Bol sütle  yaptığım  bir  börek  çeşidini  sizlere  yazacağım.

Pişerken  adeta  sufle gibi  kabaran   tereyağ  kokusunu  yerken  aldığımız bir  tarif..

MALZEMELER

3adet  yufka
1/2  litre  süt
3  adet  yumurta
125 gr  tereyağı
1  kase  rendelenmiş  kaşar  peyniri
100 gr  ufalanmış  teneke  peyniri
1/2  demet  maydanoz


YAPILIŞI

Yufkaları  el  büyüklüğünde  parçalıyarak  hazırlıyalım.Yağı  eritelim ,  yumurta  ve  sütü

çırpalım  içersine  eritilmiş  yağı  ilave  edip  iyice  karıştıralım.

Peynir  ve  ince  doğradığımız  maydanozu  karıştırarak  hazırlıyalım.

Dikdörtgen  bir seramik  kap  alıp  hafifce  yağlıyarak  parçaladığımız  yufkaları  kaba  dizmeye

başlıyalım.Bu  arada  hazırladığımız  sosu  her  yufka  katmanında  bolca  kullanalım.

Yufkaların  yarısına  geldiğimizde,  peynirli  harcımızı  tabağa  boşaltıp  eşit  bir

şekilde  yayalım.Üzerinede  diğer  yufkaları  dizerek böreği  tamamlıyalım.

Üzerine  sosumuzdan   dökerek  ısıtılmış  fırına  atalım.İyice  kızardığında  pişmesi  tamamlanmış

böreğimizi  fırından  çıkarıp  biraz  soğuyunca  servis  edelim .

AFİYET  OLSUN...





























Hiç yorum yok: