SÜTLÜ BÖREK
Böreği ailece çok seviyoruz.Çocuklar için sorun değilde bizler için kilo açısından etkili bir
yiyecek türü.Ama olsun diyip her çeşidi denemek istiyor
vede pişiriyorum.
Bol sütle yaptığım bir börek çeşidini sizlere yazacağım.
Pişerken adeta sufle gibi kabaran tereyağ kokusunu yerken aldığımız bir tarif..
MALZEMELER
3adet yufka
1/2 litre süt
3 adet yumurta
125 gr tereyağı
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
100 gr ufalanmış teneke peyniri
1/2 demet maydanoz
YAPILIŞI
Yufkaları el büyüklüğünde parçalıyarak hazırlıyalım.Yağı eritelim , yumurta ve sütü
çırpalım içersine eritilmiş yağı ilave edip iyice karıştıralım.
Peynir ve ince doğradığımız maydanozu karıştırarak hazırlıyalım.
Dikdörtgen bir seramik kap alıp hafifce yağlıyarak parçaladığımız yufkaları kaba dizmeye
başlıyalım.Bu arada hazırladığımız sosu her yufka katmanında bolca kullanalım.
Yufkaların yarısına geldiğimizde, peynirli harcımızı tabağa boşaltıp eşit bir
şekilde yayalım.Üzerinede diğer yufkaları dizerek böreği tamamlıyalım.
Üzerine sosumuzdan dökerek ısıtılmış fırına atalım.İyice kızardığında pişmesi tamamlanmış
böreğimizi fırından çıkarıp biraz soğuyunca servis edelim .
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder