FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

27 Şubat 2015 Cuma

FAVA



FAVA


Ege  mezesi olan Fava  lezzeti ile et ve balık  yemeklerinin yanında yenen bir meze çeşididir.
















MALZEMELER

2 su  bardağı kuru  bakla

1 adet  büyük kuru  soğan

yeterli derecede zeytinyağı

dereotu

yeterince tuz ve  karabiber

YAPILIŞI

Kuru baklalar  yıkanıp  haşlanmak için tencereye konur. Üzerine  çıkacak kadar  su  ilave edilir.

İnce  doğranmış  kuru  soğanlar zeytinyağında kavrulur.Haşlanmakta olan  baklalara  ilave edilir.

Hafif  sulu  kalacak  bir şekilde  iyice yumuşayıncaya kadar  pişirilir.

Bir bağ ince kıyılmış  dereotu içine  ilave edilir.Baklaların iyice  ezilmesini  sağlamak için el  blendırı

ile  karıştırılır.Sulu  bir  kıvamda  olmasına dikkat edilmelidir.

Düzgün  servis edebilmek için sıcakken bir  kaba dökülür.Soğuduğunda  servise  hazırdır.

AFİYET OLSUN..




































Hiç yorum yok: