LEZZETLİ KALAMAR
Kalamarın bu değişik pişirilme tarifini yıllar öncesi Bodrum'lu bir balıkçıdan aldık.Yapılması
kolay vede lezzeti olan bu kalamarı bizde hep eşim yapar.
MALZEMELER
4 adet orta boy kalamar
1 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağ
3/4 su bardağı sirke
1-2 adet sarmısak
YAPILIŞI
Temizlenmiş kalamarları iri parçalar halinde doğrayalım.Derin bir çelik tencereye alalım.
Üzerine su, zeytinyağı ve sirkeyi ilave edelim.Orta ateşte yaklaşık 45 kadar pişirelim.
Böylece su ve sirkenin azalması sadece zeytinyağın kalması sağlanır.Sarmısakları yağıyla
kalmış kalamara ince ince doğruyalım.Böylece sarmısak lezzetinin sıcak yağa geçmesini
sağlamış oluruz.
Servis tabağına alalım..
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder