FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

9 Şubat 2015 Pazartesi

LEZZETLİ KALAMAR



LEZZETLİ  KALAMAR

Kalamarın bu  değişik  pişirilme tarifini yıllar  öncesi   Bodrum'lu  bir  balıkçıdan  aldık.Yapılması

kolay  vede  lezzeti  olan  bu  kalamarı bizde  hep  eşim yapar.



MALZEMELER

4  adet  orta boy  kalamar

1 su bardağı  su

1 su bardağı zeytinyağ

3/4  su  bardağı  sirke

1-2 adet  sarmısak


YAPILIŞI

Temizlenmiş  kalamarları  iri   parçalar  halinde  doğrayalım.Derin bir  çelik  tencereye  alalım.

Üzerine   su,  zeytinyağı  ve  sirkeyi  ilave  edelim.Orta  ateşte  yaklaşık  45  kadar  pişirelim.

Böylece  su  ve  sirkenin  azalması  sadece  zeytinyağın  kalması  sağlanır.Sarmısakları  yağıyla

kalmış  kalamara  ince ince  doğruyalım.Böylece  sarmısak  lezzetinin sıcak  yağa  geçmesini

sağlamış  oluruz.

Servis  tabağına  alalım..

Afiyet olsun..



















Hiç yorum yok: