FİGENİN MUTFAĞINDA
20 Nisan 2016 Çarşamba
GELİNCİK ŞERBETİ
GELİNCİK ŞERBETİ
MALZEMELER
500 gr gelincik taç yaprakları
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 adet limon
Tatlandırmak için toz şeker ve su gereklidir.
YAPILIŞI
Gelincik yapraklarını temizleyip siyah kısımlarını kırmızı taç yapraklarından keserek
temizliyoruz.İyice yıkanmış bu yaprakları bir cam kavanoza alıp üzerine iki su bardağı
su ilave ediyoruz.
Limon tozu ve sıkılmış bir adet limon suyunu ilave ederek kavanozu kapatıyoruz.
Güzel kırmızı rengi hızlı elde etmek için güneşli bir yerde bekletirsek üç gün gibi bir
zamanda bu rengi elde etmiş oluruz.
Şekerli suyumuzu elde etmek için, tat oranını kendimize göre ayarlıyabiliriz .Ben 3 su bardağı
suyu birbuçuk su bardağı toz şeker ilave ettim.Derin bir tencerede kaynıyan suya şekeri ilave
edip soğumasını bekledim.Kaynıyan suya bir adet tarçın çubuğu ilave etmek ayrı bir lezzet
katıyor.
Elde ettiğimiz gelincik harika kırmızısı ile şekerli suyumuzu karıştırarak gelincik şerbetimizi
elde ettik.
Buzlu servisi istenirse hafif alkol ilave edilerek koktely sunumuda hoş oluyor..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder