FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

20 Nisan 2016 Çarşamba

GELİNCİK ŞERBETİ



GELİNCİK  ŞERBETİ

MALZEMELER

500  gr  gelincik  taç  yaprakları

2 su  bardağı  su

1  tatlı  kaşığı  limon tuzu

1  adet  limon

Tatlandırmak  için  toz şeker  ve su  gereklidir.

YAPILIŞI

Gelincik  yapraklarını  temizleyip  siyah  kısımlarını  kırmızı  taç  yapraklarından keserek

temizliyoruz.İyice yıkanmış  bu  yaprakları  bir cam  kavanoza alıp  üzerine iki  su  bardağı

su  ilave  ediyoruz.

Limon tozu  ve    sıkılmış  bir adet  limon  suyunu  ilave  ederek  kavanozu  kapatıyoruz.

Güzel  kırmızı  rengi  hızlı  elde  etmek için  güneşli  bir  yerde  bekletirsek  üç  gün gibi  bir

zamanda  bu  rengi  elde  etmiş  oluruz.

Şekerli  suyumuzu  elde  etmek için,  tat  oranını  kendimize göre  ayarlıyabiliriz .Ben  3 su  bardağı

suyu  birbuçuk su bardağı  toz şeker ilave ettim.Derin bir  tencerede  kaynıyan suya  şekeri ilave

edip  soğumasını  bekledim.Kaynıyan suya  bir  adet  tarçın çubuğu  ilave etmek ayrı  bir lezzet

katıyor.

Elde  ettiğimiz  gelincik  harika  kırmızısı ile  şekerli  suyumuzu  karıştırarak  gelincik  şerbetimizi

elde ettik.

Buzlu  servisi  istenirse  hafif  alkol  ilave  edilerek  koktely  sunumuda  hoş  oluyor..























Hiç yorum yok: