FİGENİN MUTFAĞINDA
17 Şubat 2014 Pazartesi
BEĞENDİLİ AHTAPOT
BEĞENDİLİ AHTAPOT
Bodrum'da deniz ürünlerinin bol olması, mutfağımıza ayrı bir zenginlik vermiştir. Sığ sularda yakalanan ahtapotu herzaman balıkçıda bulma şansına sahibiz. Ahtapotla yapabileceğimiz çeşitli
yemek tariflerimiz bulunmaktadır.
Bugün ahtapotu patlıcanla zenginleştirip beğendili ahtapot pişirmek istiyorum.Evimizin beğenilen bir yemek çeşididir.
Günlerdende pazar olduğu için Beğendili Ahtapotu pişirelim dedim.
Güzel irice bir ahtapotu balıkçıdan alarak işe koyuldum..
MALZEMELER
1 kg ahtapot
2 adet irice top patlıcan
2 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 ufak parça tereyağı
100 gr kaşar peyniri
3-4 adet maydanoz sapı
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı kadar(göz kararı) zeytinyağı
tuz karabiber
YAPILIŞI
Patlıcanları ateşte közlüyerek pişirelim Kabuklarını güzelce temizliyip bir kaba alalım.Ahtapotu iyice yıkadıktan sonra düdüklü tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su koyup bir yemek kaşığı sirke ilave dedlim..Pişirmeye başlıyalım.Ahtaoptun pişmesi sırasında patlıcanla hazırlığımıza devem edelim.
Közlediğimiz patlıcanları bir tahta üzerinde ince ince doğrayıp, yağını koyduğumuz tavaya alalım.Üzerine unu ilave edip karıştıralım.Biraz pişirdikten sonra üzerine sütü ilave ederek patlıcanlarımızı pişirelim.Patlıcanların pişmenin getirdiği güzel kokuyu ve kıvamı yakaladığımız anda rendelediğimiz kaşar peyniri ilave edip çok az tuz vede karabiberi ekliyerek ahtopotun hazırlamaya geçelim.
Haşlanmış soğumuş ahtapotumuzu temizleyip doğruyalım.Tavaya alıp yağımızı koyalım.Üzerine yeşil biber ve domatesimizi ilave edip sebzelerimiz yumuşuncaya kadar pişirelim.
Ahtapotumuz hazır bir hale gelmiştir.
Hazırladığımız beğendimizi sıcak bir halde tabağımıza alıp ahtapotumuzu yanına koyarak servise hazırlıyalım.
Üzerine bir miktar maydanoz serperek süslüyelim.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder