FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

3 Mart 2014 Pazartesi

İNCİRLİ FINDIKLI KEK


İNCİRLİ  FINDIKLI  KEK


İncir Egenin çok özel ;meyvelerinden biridir.incir içerdiği yaklaşık 800 kadar tür içinde ticari öneme sahip meyveveren tek bitkidir. Dişi ve erkek olarak ağaçları ikiye ayrılır, aynı ağaç üstünde hem dişi hem de erkek nitelikli organlar bulunmaz. Dişi ağaçların meyvesi büyük ve fazladır, erkek ağaçların ise ufak ve az meyvesi bulunmakla meyvesi dişilerininki gibi yenilebilir lezzette de değildir ancak tozlaşma için gereklidir. Genelde tozlaşma için pek çok dişi ağacın yakınına sadece bir tane erkek ağaç dikilir. İncir bitkisinin çiçeklerinde denir. Meyvelerinin besin değeri yüksektir. Meyvelerin bileşimini %30-40 şeker, A,B,C vitaminleri oluşturmaktadır. Kek çeşitlerinin pek çoğunu deniyorum.Bu kadar  önemli  meyve olan incirli  kekide  yapayım istedim.Bu keki Ankarada ;öğrenci olan olan oğluma yolluyacağım ;arkadaşlarıyla afiyetle yerler inşallah..  
 MALZEMELER
 3 adet  yumurta
 1,5 su  bardağı  toz şeker
 2   su bardağı  tam buğday unu
 125 gr tereyağ(1/2 su bardağı kadar)
1  su bardağı  yoğurt
5 adet  doğranmış kuru  incir
1/2  su bardağı dövülmüş fındık
1 paket  kabartma tozu
1 yemek  kaşığı  kadar rendelenmiş limon kabuğu
Piştiğinde  üzerine  dökmek  için  pudra  şekeri

YAPILIŞI
Yumurta ve  şekeri iyice  çırpalım.Üzerine  yoğurdu  ekliyelim.Biraz  çırptıktan sonra erittiğimiz  tereyağını  ilave edelim.Kabartma  tozu  ve  bir  kaşık tarçın  ilave ettiğimiz  unu  bu  karışımın  üzeine  dökelim.İyice  karıştıralım.Ufak  ufak  doğradığımız incirleri  kek  karışımına  ilave  ettikten sonra  dövülmüş  fındığıda  ilave  edelim.Kek  hamuruna  rendelenmiş  limonu  ilave  ettikten sonra karıştırıp  yağladığımız  kek  kalıbına  boşaltalım.Isıtılmış  fırında  pişirelim.
Tabağa  aldığımızda  üzerine  pudra  şekeri  serpelim.Kekimiz hazırlanmıştır.
AFİYET  OLSUN..

Hiç yorum yok: