FİGENİN MUTFAĞINDA
14 Nisan 2014 Pazartesi
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Egede mevsimin çok güzel sebzelerinden biridir enginar.Enginar Cynara scolmus papatyagiller familya
sındandır.Mavi mor çicekli çok senelik otsu bir bitkidir.Bir peyzaj mimarı olarakta tasarımlarda rahat
lıkla kullanabilecek bir bitkidir.Bodrumda hava ısındığında, yaz aylarında üst yaprakları kaybolur.İyi
sulanan alanlarda çok yıllık bir bitki olduğu için mevsimi geldiğinde yeniden yeşerip ürününü verir.
Sağlık açısından da pek çok özelliği olan bu sebzenin pek çok pişirilme çeşidi vardır.
Ben bugün yapması kolay lezzetli bir çeşidi olan zeytinyağlı enginar yapacağım.
MALZEMELER
4-5 adet enginar
Bir bağ taze soğan (yaklaşık 7-8 adet )
1/2 bağ dereotu
Bir yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
Enginarın dış kabukları temizlenir uç kısımı kesilir. Dörte bölünerek orta kısmındakı ince tüy gibi olan
yeri iyice temizlenir.Su dolu bir kabın içine alınır.Suya un ilave edilir,böylece temizlerken suda
bekleteceğimiz enginarların kararması önlenmiş olur.
Zeytinyağı koyduğumuz tencereye ince ince doğradığımız taze soğanlar ilave edilir.Üzerine enginarlar
konur.Enginarların üzerine bir kaşık un serpilir.Hafifçe karıştırılıp tatlanması için bir tatlı kaşığı toz şeker
eklenir.Üzerine çok az su ilave edilir.
Hafif ateşte pişirilir.Yemek piştiğinde dereotu ince kıyılmış halde tencereye konur.Soğuduğunda servis
tabağına alınır.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder