FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

1 Mayıs 2014 Perşembe

TATLI FISTIKLI KATMER

TATLI  FISTIKLI KATMER

Geçen  hafta   Bodrumdan  kulüb  arkadaşlarımızla  beraber  Urfa  ve  Mardini  gezip görmeye

lezzetleri  tatmaya yola çıktık.Yörenin  tarihi  güzellikleri,  görülmeye  değer  olup  lezzetli 

yemekleri de   mutlaka  yenmeli  diyorum. Sabah  kahvaltısında  yediğimiz  katmeri  sizlere  anlatmak

 istiyorum.Sabah  Urfa'da  en  lezzetli  kahvaltıyı  nerede  yapabiliriz diye  sorduğumuzda  bize

Birlik  Pastanesini  önerdiler. Herşey  çok  güzeldi  ama  diyorum ki  katmer  muhteşemdi  Şimdi...










YAPILIŞI

Un  ve  suyla  hazırladığımız  katı  hamurdan  çok  ince  yufkalar  açılır, açtığımız bu  yufkaları  eritilmiş

Urfa  tereyağı  ile  yağlayıp  üzerine  bol  fıstık  toz  şeker  ve  taze  kaymaktan  koyup  katlıyoruz.

Hazırldığımız bu  hamurları  fırın  tepsisine  koyup  iyice  kızartıp,  sıcak  sıcak  servis  yapıyoruz.

Yörenin  malzemeleri  lezzetin şahane olmasında etken...

Egenin malzemelerinide  kullanarak  deneyebiliriz

AFİYET  OLSUN..





























Hiç yorum yok: