Geçen hafta Bodrumdan kulüb arkadaşlarımızla beraber Urfa ve Mardini gezip görmeye
lezzetleri tatmaya yola çıktık.Yörenin tarihi güzellikleri, görülmeye değer olup lezzetli
yemekleri de mutlaka yenmeli diyorum. Sabah kahvaltısında yediğimiz katmeri sizlere anlatmak
istiyorum.Sabah Urfa'da en lezzetli kahvaltıyı nerede yapabiliriz diye sorduğumuzda bize
Birlik Pastanesini önerdiler. Herşey çok güzeldi ama diyorum ki katmer muhteşemdi Şimdi...
YAPILIŞI
Un ve suyla hazırladığımız katı hamurdan çok ince yufkalar açılır, açtığımız bu yufkaları eritilmiş
Urfa tereyağı ile yağlayıp üzerine bol fıstık toz şeker ve taze kaymaktan koyup katlıyoruz.
Hazırldığımız bu hamurları fırın tepsisine koyup iyice kızartıp, sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Yörenin malzemeleri lezzetin şahane olmasında etken...
Egenin malzemelerinide kullanarak deneyebiliriz
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder