FİGENİN MUTFAĞINDA
18 Mayıs 2014 Pazar
PEYNİR
MAYASIZ PEYNİR YAPIMI
Bitez pazarında tanışıp süt aldığım bir hanım buldum.Sütünün lezzeti vede yağ oranı gayet
güzel , böylece peynir yapma serüvenim başladı .Sütün yağ oranı peynirin lezzetini belirliyor
diyebilirim.
MALZEMELER
2,5 kg süt
1,5 bardak süzme yoğurt
YAPILIŞI
Sütü derin bir kapta kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Kaynayan süte yoğurdu boşaltmaya
başladığımızda sütün içerisindeki toparlanma başlıyor.Sütün sarı renginde su kısmı ayrışmaya
başladığında kabı ateşten alıp daha önceden hazırladığımız süzme kabının üzerindeki beze
dökerek suyun süzülmesini sağlıyoruz.
Peynirin katılaşması için bir gün buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Bu arada yaptığımız bu peynirin tuzsuz olduğunu istenirse tuzlu suda bekleterek sofralık
peynire dönüştürülebileceğini belirtmem gerekir.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder