FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

18 Mayıs 2014 Pazar

PEYNİR



MAYASIZ  PEYNİR YAPIMI

Bitez  pazarında  tanışıp  süt  aldığım  bir  hanım  buldum.Sütünün  lezzeti  vede  yağ  oranı  gayet

güzel ,  böylece  peynir  yapma  serüvenim  başladı .Sütün yağ  oranı  peynirin  lezzetini belirliyor

 diyebilirim.

MALZEMELER

2,5  kg  süt

1,5  bardak  süzme yoğurt

YAPILIŞI

Sütü  derin bir  kapta  kaynayıncaya  kadar  pişiriyoruz. Kaynayan  süte  yoğurdu   boşaltmaya 

başladığımızda  sütün içerisindeki  toparlanma  başlıyor.Sütün sarı  renginde  su  kısmı  ayrışmaya

başladığında  kabı  ateşten alıp  daha  önceden hazırladığımız  süzme  kabının  üzerindeki  beze 

dökerek  suyun  süzülmesini  sağlıyoruz.

Peynirin  katılaşması için bir gün buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Bu  arada  yaptığımız bu  peynirin   tuzsuz  olduğunu  istenirse  tuzlu  suda  bekleterek  sofralık 

peynire  dönüştürülebileceğini  belirtmem  gerekir.

AFİYET  OLSUN..






Hiç yorum yok: