Merhabalar.
Güneşli güzel bir yaz günü. Ramazan Bayramının ikinci günündeyiz.Sağlık temennilerimiz hayatımızın
ana hedefi onun için bu dileklerle başlıyarak herkesin Ramazan Bayramını sağlık afiyet huzur içinde
geçirmesini diliyorum.Şeker Bayramı olarakta sıklıkla kullandığımız bu bayramın en büyük özelliği
evlerde yapılan harika hamur tatlılarıdır.Benim çocukluğumdan beri annemin her Ramazan Bayramında
yaptığı muhteşem şekerparesi vardır.Bayramda gelenler Nedime teyzemin şekerparesini
.yemeğe geldik diye takılırlar.Şekerpareden bahsedip şimdi size daha hafif bir tatlı tarifi vereceğim.
,Şekerpareyide anmadan geçmedim.Daha sonra tarif vede yapımını sizlere aktaracağım.
Bugün sizlere Erikli Cheesecake tarifi vereceğim.
Daha önce yaptığım cheesecake tariflerinde daha farklı birde yapması çok kolay lezzetli..
Şimdi .
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1'er çay bardağı süt ve su
250 gr tatlı lor peyniri (tatlı kaşarloru diye satılan)
10 adet kırmızı erik
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri çırpın.Tereyağı, un kabartma tozu ve vanilya süt ve suyu ilave edip iyice çırpalım.
Bu karışıma lor peyniride ilave edip karıştırdıktan sonra kek kalıbına bıoşaltalım.Önceden ısıtılmış
fırında (170 derece) yakalaşık 40 dakika kadar pişirelim..Altının kızarmasıyla fırından alalım.
Kekin içinin piştiğinin kontrolunu herzaman bir kürdanla yaparım..Kürdana yapışan bir malzeme yoksa
içide iyice pişmiştir.
Bugün kullandığım erikler çok ekşi olduğu için üzerine pudra şekeri serptim ..
AFİYET OLSUN..
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder