FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

29 Temmuz 2014 Salı

KIRMIZI ERİKLİ CHEESECAKE



Merhabalar.

Güneşli  güzel bir yaz  günü.  Ramazan  Bayramının ikinci  günündeyiz.Sağlık  temennilerimiz  hayatımızın

ana  hedefi  onun için bu  dileklerle  başlıyarak  herkesin Ramazan  Bayramını sağlık  afiyet  huzur içinde

geçirmesini  diliyorum.Şeker Bayramı  olarakta  sıklıkla kullandığımız bu  bayramın en büyük  özelliği

evlerde yapılan  harika  hamur  tatlılarıdır.Benim  çocukluğumdan beri  annemin  her  Ramazan  Bayramında

yaptığı  muhteşem şekerparesi  vardır.Bayramda  gelenler  Nedime  teyzemin  şekerparesini

.yemeğe  geldik  diye  takılırlar.Şekerpareden  bahsedip  şimdi size   daha  hafif  bir  tatlı  tarifi  vereceğim.

,Şekerpareyide   anmadan  geçmedim.Daha  sonra tarif vede  yapımını  sizlere  aktaracağım.

Bugün  sizlere  Erikli  Cheesecake  tarifi  vereceğim.

Daha  önce  yaptığım cheesecake  tariflerinde  daha farklı birde  yapması  çok  kolay  lezzetli..

Şimdi .



 MALZEMELER

3  yumurta
1  su  bardağı  toz  şeker
4  çorba  kaşığı  tereyağı
1,5  su  bardağı  un
1  paket  kabartma tozu ve vanilya
1'er  çay  bardağı  süt ve su
250 gr  tatlı  lor  peyniri (tatlı  kaşarloru diye  satılan)
10  adet  kırmızı  erik

YAPILIŞI

Yumurta ve  şekeri  çırpın.Tereyağı,  un  kabartma tozu ve  vanilya  süt  ve  suyu  ilave  edip iyice çırpalım.

Bu  karışıma  lor  peyniride  ilave  edip  karıştırdıktan  sonra  kek  kalıbına  bıoşaltalım.Önceden ısıtılmış

fırında  (170  derece)  yakalaşık    40  dakika kadar  pişirelim..Altının  kızarmasıyla  fırından  alalım.

Kekin  içinin  piştiğinin  kontrolunu  herzaman  bir  kürdanla  yaparım..Kürdana  yapışan bir  malzeme yoksa

içide  iyice  pişmiştir.

Bugün  kullandığım  erikler  çok ekşi  olduğu  için  üzerine pudra  şekeri  serptim  ..

AFİYET OLSUN..



.











































Hiç yorum yok: