FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

16 Temmuz 2014 Çarşamba

PATLICANLI BÖREK



PATLICANLI  BÖREK

MALZEMELER

4 adet  patlıcan
1 adet  kuru  soğan
4 adet  sivre biber  istenirse acı  olabilir
2 adet  domates
150  gr  yağlı tuzsuz  peynir
5 adet  yufka
1 su  bardağı  yoğurt
1 su  bardağı  zeytinyağı
2  adet  yumurta

YAPILIŞI

Patlıcanlar  pijama şeklinde  soyulur.İnce ve küçük  olarak  doğranır.Soğanlar  küçük küçük  doğranır.
Sırasıyla  derin, zeytinyağı  konmuş  bir  tavaya  önce soğanlar,  ardından patlıcanlar  eklenir.Üzeine ince  doğranmış  yeşil biberlerde  eklenerek  iyice  kavurarak  pişmesi  sağlanır.Patlıcanların pişmesine yakın  ince  doğranmiş  domatesler  ilave edilerek  pişirilir.İndirilirken tuzu vede karabiberi  eklenir.
Karışım  soğuyunca  üzeine  peynir  rendelenir. Bir  kenara  alınıp  yufkanın  sosuna  geçilir.
Derin çırpma  kabında  yumurta, yağ vede  yoğurttan  oluşan  sos  hazırlanır.
Yağlanmış  tepsiye  döşeme  biçiminde  yayılan  yufkalara harç  sürülerek  üç  kat  döşenir.Üçüncü
katta  hazırlanan  patlıcanlı  harc  yufkanın üzerinde  yayılarak yufkayla  üzerin  kapatılır.
Yufkaları  bıçakla kesip  üzerinede sosu  döktükten sonra  çörek otu  serpilerek  lezzetlendirilir.
Isıtılmış  fırına  atılıp  altı vede üstü  kızarıncaya kadar  pişirilip  servis
 edilir.

AFİYET  OLSUN..
patlıcanlı börek



Hiç yorum yok: