PATLICANLI BÖREK
MALZEMELER
4 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
4 adet sivre biber istenirse acı olabilir
2 adet domates
150 gr yağlı tuzsuz peynir
5 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta
YAPILIŞI
Patlıcanlar pijama şeklinde soyulur.İnce ve küçük olarak doğranır.Soğanlar küçük küçük doğranır.
Sırasıyla derin, zeytinyağı konmuş bir tavaya önce soğanlar, ardından patlıcanlar eklenir.Üzeine ince doğranmış yeşil biberlerde eklenerek iyice kavurarak pişmesi sağlanır.Patlıcanların pişmesine yakın ince doğranmiş domatesler ilave edilerek pişirilir.İndirilirken tuzu vede karabiberi eklenir.
Karışım soğuyunca üzeine peynir rendelenir. Bir kenara alınıp yufkanın sosuna geçilir.
Derin çırpma kabında yumurta, yağ vede yoğurttan oluşan sos hazırlanır.
Yağlanmış tepsiye döşeme biçiminde yayılan yufkalara harç sürülerek üç kat döşenir.Üçüncü
katta hazırlanan patlıcanlı harc yufkanın üzerinde yayılarak yufkayla üzerin kapatılır.
Yufkaları bıçakla kesip üzerinede sosu döktükten sonra çörek otu serpilerek lezzetlendirilir.
Isıtılmış fırına atılıp altı vede üstü kızarıncaya kadar pişirilip servis
edilir.
AFİYET OLSUN..
![]() |
patlıcanlı börek |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder