FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

28 Kasım 2014 Cuma

ÇINTAR KIZARTMASI



ÇINTAR  KIZARTMASI


Bodrumda  kış  yağmurlarının  başlamasıyla,  doğada  bol miktarda  mantar  çıkmaya  başlar.

Çamların  altından  toplanan  çıntarlar  pazarda da  satılan  bir  üründür.Herkesin  bildiği ve

yediği  bir  mantar  türü...

Çok  lezzetli  bir  mantar  türüdür.Kızartmasıda çok  hoş olur.İlk  Bodruma  geldiğimde yediğim


ve  o zamandan beri  mutfağımda  pişirdiğim  bir  yemek  çeşididir.




.


MALZEMELER

1/2  kg  Çıntar   (  kalabalık  yenecekse daha  fazla olması gerekir.)

Un

Zeytinyağı

Limon vede  sarmısak

YAPILIŞI

Mantarları  yıkayıp  iri  kareler  halinde  bölelim.Alt  kısımlarını  bir  bıçak  yardımı ile temizleyelim.

Kağıt  havlu  yardımı ile iyice  kuruluyalım  .Çıntarları  unu  bulayıp   derin bir  kapta  zeytinyağı ile

kızartalım.

Taze sıkılmış limonsuyunu  sarmısak  ile  karştırarak  bir  sos  hazırlıyalım.Bu  sosu  kızarmış

  mantarların  üzerine  dökelim.

Lezzet  açısından  sıcak  yenilmesi  gerekir..

Afiyet  Olsun..























Hiç yorum yok: