VİŞNE LİKÖRÜ
Herzaman mevsimini yakalayamadığım vişneleri bu sonbahar pazardan aldım.Şöyleki
artık marketlerde dondurulmuş vişneleri herzaman alma şansımız var.Fakat eğer likör
için kullanacaksak taze olması gerekiyor.
MALZEMELER
3 kg vişne
1 su bardağı toz şeker
2 adet iri tarçın çubuğu
15 adet karanfil
bir adet cam kavanoz
YAPILIŞI
Vişneleri yıkayıp, süzülmesini bekledikten sonra saplarını çıkararak hazırlıyalım. Büyük cam
kavanoza şeker, tarçın çubuğu ve karanfilleri vişneleri koyalım.
Hazırladığımız bu malzemeleri kavanozu belli aralıklarla çevirerek iyice karışıp fermante
olmasını sağlıyacak zamanıda ayırarak bekliyelim.Ağustos sonu gibi hazırladığım karışımı
Eylül sonu gibi süzerek cam şiseye aktardım.
İyi bir şekilde baharatıyla tatlanmış bu karışıma 1/3 oranında votka karıştırarak
soğuk bir şekilde ikram etmenizi öneririm.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder