FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

26 Kasım 2014 Çarşamba

VİŞNE LİKÖRÜ



VİŞNE  LİKÖRÜ

Herzaman   mevsimini  yakalayamadığım  vişneleri  bu  sonbahar  pazardan  aldım.Şöyleki

artık  marketlerde  dondurulmuş  vişneleri  herzaman  alma  şansımız  var.Fakat  eğer  likör

için  kullanacaksak  taze  olması  gerekiyor.






MALZEMELER

3  kg  vişne

1  su  bardağı  toz  şeker

2  adet  iri  tarçın çubuğu

15  adet   karanfil

bir   adet  cam  kavanoz

YAPILIŞI

Vişneleri   yıkayıp,  süzülmesini bekledikten  sonra  saplarını  çıkararak  hazırlıyalım. Büyük  cam

kavanoza    şeker,  tarçın  çubuğu ve  karanfilleri   vişneleri  koyalım.

Hazırladığımız  bu  malzemeleri  kavanozu  belli  aralıklarla  çevirerek iyice  karışıp  fermante

olmasını  sağlıyacak  zamanıda  ayırarak  bekliyelim.Ağustos  sonu  gibi  hazırladığım  karışımı

Eylül  sonu  gibi  süzerek  cam  şiseye  aktardım.













İyi  bir  şekilde baharatıyla  tatlanmış bu  karışıma 1/3  oranında  votka  karıştırarak

soğuk  bir  şekilde  ikram  etmenizi  öneririm.

Afiyet Olsun...




















Hiç yorum yok: