FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

26 Kasım 2014 Çarşamba

KIYMALI BİBER YEMEĞİ


KIYMALI  BİBER  YEMEĞİ

Tokat  yöresinin   sevilen  bir  yemek  çeşidi  olan   biber  yemeğini  yıllardan  sonra  yaptım.

Eniştemin  bizlere  öğrettiği  yerken  onu  andığımız bu  yemek  çeşidini  sizlerle  paylaşacağım.

Seramızda   yetiştirdiğimiz  biberlerin  artık  son  zamanları,  soğuklardan  önce  topladığımız

biberler   epeyce  çok  olunca  aklıma  bu  yemek  geldi  bende  yıllarca  öncesinden,  lezzetiyle

aklımda   kalan bu  yemeği yaptım..

MALZEMELER

1/2  kg   acı tatlı  karışık  biber

4  adet  kırmızı  domates (  bu  mevsimde  Bodrumda  tarladan  Datça domatesi  bulma şansımız var.)

1 adet  soğan

250 gr  az  yağlı  kıyma

Tuz,  karabiber


YAPILIŞI

Biberler,  tohumları  çıkarılarak   iri  biçimde   doğranır.  Derince  bir  tavada   zeytinyağı  ile

kavrulur. Kavrulan  biberler  bir  tencereye   alınır.  Soğanlar  ince  bir  şekilde  doğranıp

kıyma ile  kavrulur,  tuz  ve  karabiberi  eklenir.  Kavrulan  biberlerin  üzerine  dökülür.

Doğradığımız  domatesleride  zeytinyağı  ile  hafifçe  kavurduktan   sonra   sulu  haliyle

hazırladığımız  kıymaların  üzerini  kaplıyacak  bir  şekilde  boşaltıp,  kısık  ateşte suyu  çekinceye

kadar  pişirmemiz  gerekir.Bu  yemeğin  en önemli  kısmı  tabiki  sevmek  gerekir  ki   Acı  Biberle

yapılmasıdır.Bu  çok  ayrı  bir  lezzet  vermektedir.

Afiyet  Olsun...




























Hiç yorum yok: