FİGENİN MUTFAĞINDA
26 Kasım 2014 Çarşamba
KIYMALI BİBER YEMEĞİ
KIYMALI BİBER YEMEĞİ
Tokat yöresinin sevilen bir yemek çeşidi olan biber yemeğini yıllardan sonra yaptım.
Eniştemin bizlere öğrettiği yerken onu andığımız bu yemek çeşidini sizlerle paylaşacağım.
Seramızda yetiştirdiğimiz biberlerin artık son zamanları, soğuklardan önce topladığımız
biberler epeyce çok olunca aklıma bu yemek geldi bende yıllarca öncesinden, lezzetiyle
aklımda kalan bu yemeği yaptım..
MALZEMELER
1/2 kg acı tatlı karışık biber
4 adet kırmızı domates ( bu mevsimde Bodrumda tarladan Datça domatesi bulma şansımız var.)
1 adet soğan
250 gr az yağlı kıyma
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Biberler, tohumları çıkarılarak iri biçimde doğranır. Derince bir tavada zeytinyağı ile
kavrulur. Kavrulan biberler bir tencereye alınır. Soğanlar ince bir şekilde doğranıp
kıyma ile kavrulur, tuz ve karabiberi eklenir. Kavrulan biberlerin üzerine dökülür.
Doğradığımız domatesleride zeytinyağı ile hafifçe kavurduktan sonra sulu haliyle
hazırladığımız kıymaların üzerini kaplıyacak bir şekilde boşaltıp, kısık ateşte suyu çekinceye
kadar pişirmemiz gerekir.Bu yemeğin en önemli kısmı tabiki sevmek gerekir ki Acı Biberle
yapılmasıdır.Bu çok ayrı bir lezzet vermektedir.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder