BEYAZ ŞARAPTA MİDYE
MALZEMELER
40 adet kabuklu midye
1 şişe beyaz şarap
1 adet kuru soğan
2 adet tane sarmısak
1 tutam karabiber
bir tutam tuz
biraz zeytinyağı
YAPILIŞI
Soğanlar irice doğranır, bir tencereye alınır. Zeytinyağında hafifce kavrulduktan sonra içine
sarmısak doğranarak ilave edilir.
Hafifce kavrulduktan sonra yıkanan midyeler ilave edilir. Üzerine beyaz şarap boşaltılır.
Şarap kullandığınız midyelerin üzeine çıkacak miktarda olmalıdır.Üzerine tuz ve karabiberi
ekliyerek hızlı ateşte pişirmeye devam edilir.
Midyelerin kabuklarının açılması ve renklerinin hafifçe beyaza dönmesi piştiğinin göstergesidir
Derin bir tabağa servis için alınır.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder