FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

16 Eylül 2015 Çarşamba

BEYAZ ŞARAPTA MİDYE



BEYAZ ŞARAPTA MİDYE



MALZEMELER

40  adet  kabuklu  midye

1 şişe  beyaz şarap

1 adet  kuru  soğan

2 adet   tane  sarmısak

1 tutam  karabiber

bir tutam tuz

biraz  zeytinyağı

YAPILIŞI

Soğanlar  irice  doğranır, bir  tencereye  alınır. Zeytinyağında   hafifce  kavrulduktan  sonra  içine

sarmısak  doğranarak   ilave   edilir.

Hafifce  kavrulduktan  sonra  yıkanan  midyeler  ilave  edilir.  Üzerine  beyaz  şarap  boşaltılır.

Şarap  kullandığınız  midyelerin  üzeine  çıkacak miktarda  olmalıdır.Üzerine  tuz  ve karabiberi

ekliyerek  hızlı  ateşte  pişirmeye   devam  edilir.

Midyelerin  kabuklarının  açılması  ve  renklerinin hafifçe  beyaza  dönmesi  piştiğinin göstergesidir

Derin  bir  tabağa  servis  için  alınır.















AFİYET  OLSUN....                                                                                                                           








Hiç yorum yok: