FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

9 Eylül 2015 Çarşamba

ISIRGAN OTU KAVURMASI (DALGAN KAVURMASI)



ISIRGAN OTU  KAVURMASI (DALGAN  KAVURMASI)

Ege  mutfağının  güzel  lezzetleri  yörenin  ot ve  sebzeleri  ile  bütünleşmiştir.

Zeytinyağı  ile  pişirilen  bu  sebze ve  otlardan  sık sık  yaptığım  ısırgan otu  kavurmasını

pişirelim  diyorum..

MALZEMELER

İki  bağ  ısırgan otu

1 adet  kuru  soğan

3  adet  kuru  biber

Yeterli  miktarda  zeytinyağı  ( ot  türü  malzemeler  yağı  az  olmamalıdır.)

Tuz  karabiber

YAPILIŞI

Isırgan  otu  güzelce  yıkanarak  temizlenir.Kalın  saplarından  ayıklanarak   kesime  hazırlanır.

Eli  dalıyacağı  için  gerekli  görülürse  temizlemede  eldiven  kullanılması  önerilir.

Temizlenen  ısırgan otları  ince  ince  doğranarak  hazırlanır.

Büyük  bir  tavada  ince  doğranmış  soğan  vede  kuru  biberler  zeytinyağında  kavrulmaya

başlanır.  Hafifçe  kavrulan  bu  malzemenin  üzerine  ısırgan otları  ilave  edilir.

Önce  yavaş  ateşte  otların  hafifçe   sinmesi  sağlanır,  daha  sonra  harlı  ateşte  pişirmeye  devam

edilir.Otun  saldığı  suyu  çekmesi  ile   pişen  malzemeye  tuz  ve  karabiber ilave  edilerek

ateşten alınır.Servis  tabağına  konan  ısırganotu  arzuya  göre  yoğurt  ile  servis  edilir.

Isırgan otunun  piştiğinde  de  ortaya  çıkan muhteşem yeşil rengi  hiç  bir  sebzede  göremeyiz.

Afiyet  Olsun...






























Hiç yorum yok: