FİGENİN MUTFAĞINDA
9 Eylül 2015 Çarşamba
ISIRGAN OTU KAVURMASI (DALGAN KAVURMASI)
ISIRGAN OTU KAVURMASI (DALGAN KAVURMASI)
Ege mutfağının güzel lezzetleri yörenin ot ve sebzeleri ile bütünleşmiştir.
Zeytinyağı ile pişirilen bu sebze ve otlardan sık sık yaptığım ısırgan otu kavurmasını
pişirelim diyorum..
MALZEMELER
İki bağ ısırgan otu
1 adet kuru soğan
3 adet kuru biber
Yeterli miktarda zeytinyağı ( ot türü malzemeler yağı az olmamalıdır.)
Tuz karabiber
YAPILIŞI
Isırgan otu güzelce yıkanarak temizlenir.Kalın saplarından ayıklanarak kesime hazırlanır.
Eli dalıyacağı için gerekli görülürse temizlemede eldiven kullanılması önerilir.
Temizlenen ısırgan otları ince ince doğranarak hazırlanır.
Büyük bir tavada ince doğranmış soğan vede kuru biberler zeytinyağında kavrulmaya
başlanır. Hafifçe kavrulan bu malzemenin üzerine ısırgan otları ilave edilir.
Önce yavaş ateşte otların hafifçe sinmesi sağlanır, daha sonra harlı ateşte pişirmeye devam
edilir.Otun saldığı suyu çekmesi ile pişen malzemeye tuz ve karabiber ilave edilerek
ateşten alınır.Servis tabağına konan ısırganotu arzuya göre yoğurt ile servis edilir.
Isırgan otunun piştiğinde de ortaya çıkan muhteşem yeşil rengi hiç bir sebzede göremeyiz.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder