FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

10 Eylül 2015 Perşembe

VİŞNE MARMELADI



VİŞNE  MARMELADI

2 KG VİŞNE

2 KG  ŞEKER

1 KALEM  TARÇIN ÇUBUĞU

YARIM  ÇAY  BARDAĞI  SU

YAPILIŞI

Vişne  meyvelerinin  saplarını  temizleyip  yıkadıktan sonra vişneleri  çekirdeklerinden  ayırmak için

meyveleri  blenderdan  geçirerek,   süzgeçten  süzelim.

Böylece  taze  vişne  püresi  elde  etmiş  oluruz.

Derin bir   çelik  tencereye aldığımız  vişne  püresine  ölçü  olarak  bire bir  oranını  kullanarak,

2 kg  vişne  kullandığımız  için  2kg  şeker  koyalım.  Kısık  ateşte  pişirmeye  başlıyalım

Tarcın  çubuğunuda  ilave  etmeyi unutmayalım.

Vişne  renginin  kırmızılığını   kaybetmeden  pişirdiğimiz  marmeladın  altını  kapatıp,

,iki  gün  Ağustos  güneşi  altında  üzerini  temiz  bir  bezle  kapatarak  bekletelim.

Marmeladın  biraz  daha koyu  kıvam  almasını  sağlayabiliriz.Bu işlem daha  sonra şekerlenmesini

önlüyor.Kavonoza  alarak  işlemimizi  tamamlayalım.

AFİYET  OLSUN.



















































































,



Hiç yorum yok: