VİŞNE MARMELADI
2 KG VİŞNE
2 KG ŞEKER
1 KALEM TARÇIN ÇUBUĞU
YARIM ÇAY BARDAĞI SU
YAPILIŞI
Vişne meyvelerinin saplarını temizleyip yıkadıktan sonra vişneleri çekirdeklerinden ayırmak için
meyveleri blenderdan geçirerek, süzgeçten süzelim.
Böylece taze vişne püresi elde etmiş oluruz.
Derin bir çelik tencereye aldığımız vişne püresine ölçü olarak bire bir oranını kullanarak,
2 kg vişne kullandığımız için 2kg şeker koyalım. Kısık ateşte pişirmeye başlıyalım
Tarcın çubuğunuda ilave etmeyi unutmayalım.
Vişne renginin kırmızılığını kaybetmeden pişirdiğimiz marmeladın altını kapatıp,
,iki gün Ağustos güneşi altında üzerini temiz bir bezle kapatarak bekletelim.
Marmeladın biraz daha koyu kıvam almasını sağlayabiliriz.Bu işlem daha sonra şekerlenmesini
önlüyor.Kavonoza alarak işlemimizi tamamlayalım.
AFİYET OLSUN.
,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder