BALKABAĞI ÇORBASI
Otuz yıl öncesi Avustralyalı bir arkadaşım yemeğe çağırmıştı.Çorba olarak ikram ettiğinde
o ana kadar tatlısını yediğim bal kabağının çorbasını içmiştim.Böylece başlangıçı yapmış oldum.
MALZEMELER
1 kg doğranmış balkabağı
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı çiğ krema
Terbiyesi için
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kadar tereyağ
tuz karabiber
yeterince su
YAPILIŞI
Doğranmış balkabağını bir tencereye alalım.İri doğranmış soğanı ilave edip üzerine çıkıncaya
kadar su ilave edelim. Kabaklar yumuşuncaya kadar pişirelim.Pişirdiğimiz sebzeleri el
blendırı ile püre kıvamına gelinceye kadar ezelim.
Bir tavada tereyağı erittikten sonra ilave ettiğimiz unu hafifçe kavuralım.
Bu karışımı çorbaya ilave edip, hafifçe çırparak malzemelerin birbiriyle özleşmesini sağlayalım
Üzerine yeterince tuz, karabiber ve çiğ kremayı ilave edip bir taşım daha kaynatalım.
Servis tabaklarına boşaltıp sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet Olsun.





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder