FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

13 Şubat 2016 Cumartesi

BALKABAĞI ÇORBASI



BALKABAĞI ÇORBASI

Otuz yıl  öncesi  Avustralyalı   bir arkadaşım  yemeğe  çağırmıştı.Çorba olarak ikram ettiğinde

  o ana kadar  tatlısını  yediğim bal kabağının  çorbasını içmiştim.Böylece başlangıçı  yapmış oldum.

Oldukça  sağlıklı  bir  çorba  türüdür.  Metebolizmayı da  hızlandırır.



MALZEMELER

1 kg  doğranmış balkabağı

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı çiğ krema

Terbiyesi için

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı kadar  tereyağ

tuz karabiber

yeterince  su

YAPILIŞI

Doğranmış   balkabağını  bir  tencereye  alalım.İri   doğranmış  soğanı  ilave edip  üzerine çıkıncaya

kadar  su  ilave  edelim. Kabaklar   yumuşuncaya kadar  pişirelim.Pişirdiğimiz  sebzeleri  el

blendırı ile  püre   kıvamına  gelinceye  kadar  ezelim.

Bir  tavada  tereyağı  erittikten  sonra  ilave  ettiğimiz  unu  hafifçe  kavuralım.

Bu  karışımı   çorbaya  ilave  edip,  hafifçe  çırparak  malzemelerin  birbiriyle  özleşmesini sağlayalım

Üzerine  yeterince  tuz,  karabiber  ve  çiğ  kremayı  ilave  edip  bir  taşım  daha  kaynatalım.

Servis  tabaklarına  boşaltıp  sıcak  sıcak  servis  edelim.

Afiyet  Olsun.































Hiç yorum yok: