FİGENİN MUTFAĞINDA
15 Şubat 2016 Pazartesi
KREM KARAMEL
KREM KARAMEL
Sevdiğim sütlü tatlılardandır, fırsat buldukça yaparım.Yapımı çok kolay bir tatlıdır.
Lezzetinin bol olamasını yağlı ve taze süt sağlar .Tabi ki kutu süt ilede yapabilirsiniz.
MALZEMELER
1 kg süt
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
KARAMALİZE İÇİN
1/2 su bardağı toz şeker
şekeri kısık ateşte yakıyoruz.
YAPILIŞI
Derin bir çırpma kabında süt, yumurta. şekeri iyice çırpıyoruz. Isıya dayanıklı tabaklara
hazırladığımız karamalize olmuş şekeri paylaştırıyoruz.Üzerine çırptığımız sütü koyuyoruz.
Tepsiye dizdiğimiz tabakların yarısına kadar gelecek ölçüde su dolduruyoruz.
Isıtılmış fırına koyduğumuz tepsiyi üstleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Soğuyan krem karamelleri ters çevirip servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder