FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

18 Mart 2014 Salı

KALBURABASTI



KÜLLÜ  SUYLA YAPILAN KALBURABASTI

Ailemizde  hiç  değişmeyen tarifler  vardır.Ben  evlendiğim  zamandan  beri  eşimin annesinin  her

Ramazan Bayramında yaptığı  Kalburabastı  tatlısı  mesela..  Hamur  tatlısı  yapmak istediğimizde ilk

aklımıza gelen  tariflerdendir.Yıllardır bizde  yaparak  bu  tarifi ve  lezzeti  yaşattık.  

Geçen  pazar  ERENLER  SOFRASINDA  Aslı ile  bu tatlıyı  yaptık..



MALZEMELER

1  kg  un

3  su  bardağı  zeytinyağı

1  tatlı  kaşığı  yoğurt

1  adet  yumurta

1  paket  kabartma  tozu

1  su  bardağı  küllü  su (odun ateşi külü   sulandırılıp  süzülerek  elde  edilecek)

250 gr  iç  ceviz


ŞURUBU

1  kg  toz  şeker

Su

1/2  limon

YAPILIŞI

Unu  derin bir  kaba  alalım. Kaynattığımız  zeytinyağı  üzerine  dökerek  bir  kaşık  yardımı ile  iyice

karıştıralım.Soğumaya  bırakalım.Soğuyunca  içerisine,  yoğurt, yumurta,  kabartma tozu  ve  küllü

suyu  ilave  edelim..İyice  yoğuralım.

Hamurda  iri  ceviz  parçası büyüklüğünde  aldığımız  parçaları  rendenin iri  gözünde  şekillendire-

rek içine  ceviz  koyalım , kapatalım  ve  tepsiye  dizelim.

180  derece  ısıtılmış  fırında  iyice  kızarıncaya  kadar  pişirelim.Fırından  çıkarttığımız  tatlıyı  soğu-

maya  bırakalım.

Toz  şekeri  derin  bir  tencereye  alalım.  Üzerine  çıkacak kadar  su  koyup  şurup  kıvamında  pişire-

lim  şurup kıvamını  aldığında  1/2  limon  suyunu  içine  dökelim.

Şurubumuz  hazırlanmıştır.

Kalburabastılarımız  soğuk,  şurubumuzu  sıcak  olarak  üzerine  dökelim.Şurubunu  çekmesini  bek-

leyip  servis  edelim.

AFİYET  OLSUN.
























1 yorum:

Pelin D. dedi ki...

Harikasın Figen! ellerine sağlık