FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

25 Mart 2014 Salı



HALAMIN   SÜTLAÇI

Merhabalar,  kalabalık  bir aile  olduğumuzdan  bahsetmiştim.Ailemizden  yemek  konusunda  

sizlerle  paylaşabileceğim  epeyce  tarif  var.Bu  tarifler  çok uzun yllardır  ailemizde pişen   yemek  

ve  tatlıların  tarifleri,  sütlü  tatlılarında  çok  ayrı  bir yeri  vardır.Sütlü  tatlıları  bende  çok severim

onun için halamın sütlaç tarifini  veriyorum.


MALZEMELER

1,5 Kg  süt  (  günlük  süt  olması  tercih edilir.)

1,5  Çay  bardağı  pirinç

3  Çay  bardağı  toz  şeker

6   Çay  bardağı  su

YAPILIŞI

1,5  çay  bardağı  pirinçleri  yıkayıp  nişastalı  suyunu  akıttıktan sonra,  üzerine 1  çay  bardağı

su  koyup  el  blendarı  ile iyice  öğütelim.Adeta  pirinç  unu  haline  getirdiğimiz  pirinçi  1,5  kg

lık  sütün içine  boşaltalım.Üzeine  toz şekeri  ve  kalan  5  çay  bardağı  suyu  ilave  edelim.

Hafif  ateşte  süt  koyulaşıp  kıvamına  alıncaya  kadar  devamlı  karıştırarak  pişirelim.

Boza   kıvamına  geldiğinde  soğuması  için  kaplara  alalım.Soğuyunca  üzerine  tarçın ve  bademle

süslüyerek  servis  edelim.Tarifindeki  oranları  bu  şekilde  kullandığımızda  kıvamında bir  sütlaç

elde  ediyoruz.

AFİYET  OLSUN..

























Hiç yorum yok: