FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

3 Mayıs 2014 Cumartesi

SARDALYA BUĞULAMA


SARDALYA  BUĞULAMA

Sardina pilchardus  Sardalya..
Vucüd yuvarlak, yanlardan hafif basık, solungaç kapakları dalgalı görümündedir. Vücudun yanlarında ve sırta yakın bölgelerde siyah noktalar bulunur. Vücut üst tarafta yeşilimsi, yanlarda gümüşi beyazdır. Vücut hemen dökülebilen pullarla kaplıdır. Solungaç kapakçıklarının kiremitvari dalgalı gümüşlü olması ve vücudunun yanlarında sıra halinde siyah noktaların bulunması karakteristik özelliğidir. 10-25 cm arasında boyları değişmektedir. Sağlık için önemli bir yağ asidi olan Omega 3  açısından çok zengindir.
Bu  aylarda  bol  bulunan bir  balık  türüdür.
Annemde  balığı  çok sever.Şu  aralar  biraz  rahatsız onu ziyarete İzmir'e gittiğimde sevdiği bir yemeği  yapayım dedim..

MALZEMELER

1/2  kg  sardalya balığı
1 adet  kuru  soğan
4-5  adet  kereviz sapı
6-8  adet  maydanoz sapı
1/2  adet  pırasa
1 adet  limon
zeytinyağı
tuz karabiber

YAPILIŞI

Balıkları  temizleyip  yıkayıp, derin bir tencereye  yerleştirelim.Üzeine  halka halka doğranmış  kuru  soğanları koyalım.Kereviz  saplarını, pırasayı  ince ince  doğrayalım. Halka  halinde doğradığımız  limonları  yerleştirip,  maydanozu  ilave  edelim.  Tuz  ve  karabiberi  üzerine  serperek,  zeytinyağı  üzerinde  hafifçe  gezdirelim.Balıklar  yağlı  olduğu için  fazla  yağa  ihtiyaç  yoktur.Hafif ateşte  sebzeler  pişinceye  kadar  tutalım.
Afiyet  Olsun....

 





Hiç yorum yok: