SARDALYA BUĞULAMA
Sardina pilchardus Sardalya..
Vucüd yuvarlak, yanlardan hafif basık, solungaç kapakları dalgalı görümündedir. Vücudun yanlarında ve sırta yakın bölgelerde siyah noktalar bulunur. Vücut üst tarafta yeşilimsi, yanlarda gümüşi beyazdır. Vücut hemen dökülebilen pullarla kaplıdır. Solungaç kapakçıklarının kiremitvari dalgalı gümüşlü olması ve vücudunun yanlarında sıra halinde siyah noktaların bulunması karakteristik özelliğidir. 10-25 cm arasında boyları değişmektedir. Sağlık için önemli bir yağ asidi olan Omega 3 açısından çok zengindir.
Bu aylarda bol bulunan bir balık türüdür.
Annemde balığı çok sever.Şu aralar biraz rahatsız onu ziyarete İzmir'e gittiğimde sevdiği bir yemeği yapayım dedim..
MALZEMELER
1/2 kg sardalya balığı
1 adet kuru soğan
4-5 adet kereviz sapı
6-8 adet maydanoz sapı
1/2 adet pırasa
1 adet limon
zeytinyağı
tuz karabiber
YAPILIŞI
Balıkları temizleyip yıkayıp, derin bir tencereye yerleştirelim.Üzeine halka halka doğranmış kuru soğanları koyalım.Kereviz saplarını, pırasayı ince ince doğrayalım. Halka halinde doğradığımız limonları yerleştirip, maydanozu ilave edelim. Tuz ve karabiberi üzerine serperek, zeytinyağı üzerinde hafifçe gezdirelim.Balıklar yağlı olduğu için fazla yağa ihtiyaç yoktur.Hafif ateşte sebzeler pişinceye kadar tutalım.
Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder