MAVİ YENGEÇ
Mükemmel bir protein deposu olan Mavi yengeç ülkemizde Akdeniz kıyısında dolayısıyla
Dalyan kıyılarında İztuzu Plajlarında yaşar adını kıskaçları ve ayaklarındaki mavi renkten alan
mavi yengeç asıl ana vatanı Kuzey Amerika'dır.Rivayete göre Ege kıyılarından geçen büyük
yük gemileri tarafından bırakılan ve daha sonra Ege kıyılarındaki büyük lagünlere yerleşmiş
lerdir.Yumurtlama dönemi Eylül aylarındadır.Mavi yengeçler pişirildiklerinde kırmızıya dönü-
şürler.
MALZEMELER
8 Adet Mavi yengeç
Döküm tava veya mangal ateşi
YAPILIŞI
Yengeçler temizlenir güzelce yıkanır. Döküm tava ısıtılır . Yengeçler dizilir . Pişmeye
başladılarında renkleri kırmızıya döner. Arzuya göre zeytin yağlı limonlu bir sos kullanabilir
siniz. Çok lezzetli bir eti olan bu yengeçlerin Bodrum'da yaşayan kişilerin Dalyandan elde
etmeleri mümkündür.
Yemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun..
1 yorum:
Bodrum'da Tuzla'da da bulabilirsiniz şanslıysanız :)
Yorum Gönder