FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

3 Mayıs 2014 Cumartesi

MAVİ YENGEÇ ( PAVURYA )

MAVİ YENGEÇ

Mükemmel bir protein deposu  olan Mavi yengeç  ülkemizde  Akdeniz kıyısında  dolayısıyla 

Dalyan kıyılarında İztuzu  Plajlarında  yaşar  adını  kıskaçları  ve  ayaklarındaki  mavi  renkten  alan

mavi  yengeç  asıl  ana  vatanı  Kuzey  Amerika'dır.Rivayete  göre  Ege  kıyılarından  geçen  büyük

yük  gemileri  tarafından   bırakılan ve  daha  sonra  Ege  kıyılarındaki büyük  lagünlere  yerleşmiş

lerdir.Yumurtlama  dönemi  Eylül  aylarındadır.Mavi  yengeçler  pişirildiklerinde  kırmızıya  dönü-

şürler.







MALZEMELER

8  Adet  Mavi yengeç

Döküm tava  veya   mangal  ateşi


YAPILIŞI

Yengeçler   temizlenir  güzelce  yıkanır. Döküm  tava  ısıtılır . Yengeçler  dizilir .  Pişmeye

başladılarında   renkleri  kırmızıya  döner.  Arzuya  göre  zeytin yağlı  limonlu  bir  sos  kullanabilir

siniz. Çok  lezzetli  bir  eti  olan bu  yengeçlerin   Bodrum'da  yaşayan  kişilerin  Dalyandan  elde

etmeleri  mümkündür.

Yemenizi  tavsiye  ederim.

Afiyet  olsun..




















1 yorum:

Chef Asli dedi ki...

Bodrum'da Tuzla'da da bulabilirsiniz şanslıysanız :)