FİGENİN MUTFAĞINDA
27 Ekim 2014 Pazartesi
AŞURE
AŞURE
Aşure en sevdiğim tatlılardan biridir. Toplumumuzda sevildiği için hemen hemen her tatlıcıda
bulabiliyoruz.Bende senede bir kez mutlaka yaparım. Sizlerlede şimdi Aşure tatlımızı
paylaşacağım...
MALZEMELER
1,5 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 çay fincanı çekirdeksiz üzüm
8 adet kuru kayısı
8 adet kuru incir
tarçın çubuğu
karanfil
1,5 su bardağı toz şeker
Bir kaç yemek kaşığı gül suyu
yeteri kadar su
üzerini süslemek için toz tarçın,badem, ceviz içi nar tanesi, kavrulmuş susamla süslenir.
YAPILIŞI
Buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.El bledırı ile hafifçe parçalanır.
Beyaz parçalanmış bir buğday elde edilir. Haşlanarak yumuşamış, diğer malzemeler
sırası ile içine ilave edilir.Üzüm, incir kayısı, kuru fasulye..
Tarçın çubuğu ve karanfilleride unutmamak lazım hoş bir aroma sağlamamıza yardımcı
olur. Kısık ateşte malzemeler birbiriyle özleşinceye kadar karıştırılarak pişirilir.
Gerekirse sıcak su ilave ederek sulu kıvamı korunur.
İçine gül suyu ve toz şeker en son ilave edilir..
Tatlımız servise hazırdır. Tabaklara alınarak süslenir..
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder