FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

27 Ekim 2014 Pazartesi

AŞURE



AŞURE

Aşure  en  sevdiğim  tatlılardan  biridir.  Toplumumuzda  sevildiği  için  hemen  hemen  her  tatlıcıda

bulabiliyoruz.Bende  senede  bir  kez  mutlaka  yaparım.  Sizlerlede  şimdi  Aşure  tatlımızı

paylaşacağım...

MALZEMELER

1,5  su  bardağı  aşurelik  buğday

1  su  bardağı  haşlanmış kuru  fasulye

1  çay   fincanı  çekirdeksiz  üzüm

8 adet  kuru  kayısı

8  adet  kuru  incir

tarçın çubuğu

karanfil

1,5  su  bardağı  toz  şeker

Bir  kaç  yemek  kaşığı  gül  suyu

yeteri  kadar  su

üzerini  süslemek için  toz  tarçın,badem,  ceviz  içi  nar  tanesi, kavrulmuş susamla  süslenir.

YAPILIŞI

Buğdaylar  iyice  yumuşayıncaya  kadar  haşlanır.El  bledırı  ile  hafifçe  parçalanır.

Beyaz  parçalanmış  bir  buğday  elde  edilir.  Haşlanarak  yumuşamış,  diğer  malzemeler

sırası ile  içine  ilave  edilir.Üzüm,  incir  kayısı,  kuru  fasulye..

Tarçın  çubuğu  ve  karanfilleride  unutmamak  lazım  hoş  bir  aroma  sağlamamıza  yardımcı

olur.  Kısık  ateşte   malzemeler  birbiriyle  özleşinceye  kadar  karıştırılarak  pişirilir.

Gerekirse  sıcak  su  ilave  ederek   sulu  kıvamı  korunur.

İçine  gül  suyu  ve  toz  şeker  en  son  ilave  edilir..

Tatlımız  servise  hazırdır. Tabaklara  alınarak  süslenir..

Afiyet  olsun...

































Hiç yorum yok: