FİGENİN MUTFAĞINDA
20 Ekim 2014 Pazartesi
EVDE OĞLAK TANDIRI
EVDE OĞLAK TANDIRI
Evde kolay tandır yapmanın yolları; taze oğlak eti ile çok kolay vede lezzetli..
Önce eti alarak işe başlanır.
Şöyleki;
MALZEMELER
1,5 kg oğlak eti (kol veya bacak bölgesinden ortadan kesilerek kümelenecek)
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı et suyu
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
5-6 adet kuru defne yaprağı
bir fiske tuz
6-7 adet yeşil biber
YAPILIŞI
Etimizi az su ile düdüklü tencerede çok az bir süre tutarak haşlıyalım.Bu süre etin
pişmeden olmaSI gereken bir süre olmalı..
Fırın kabına aldığımız ete, et suyu yoğurdun katı kısmı ve baharatlarla hazırladığımız
sosu güzelce sürelim. Üzerine defne yapraklarını yerleştirelim.
Tabağı yeşil biberleri ekleyelim.
240 derece fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim.
Eti az süre pişme işlemine tabi tuttuğumuz için pişirmede zaman kazanmış , fırında
üzerinde ince bir tabaka koyu kızarmış ortaya doğru sulu vede açık renkli lezzetli
bir et elde ediyoruz...
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder