FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

20 Ekim 2014 Pazartesi

EVDE OĞLAK TANDIRI


EVDE  OĞLAK  TANDIRI

Evde  kolay  tandır  yapmanın  yolları;  taze  oğlak  eti ile  çok  kolay  vede  lezzetli..

Önce  eti alarak  işe  başlanır.

Şöyleki;

MALZEMELER

1,5  kg  oğlak  eti (kol  veya  bacak  bölgesinden ortadan  kesilerek  kümelenecek)

2  yemek  kaşığı  yoğurt

2  yemek  kaşığı  et suyu

1  tatlı  kaşığı  kekik

1  çay  kaşığı  karabiber

5-6 adet  kuru  defne  yaprağı

bir  fiske  tuz

6-7  adet  yeşil  biber

YAPILIŞI

Etimizi  az  su  ile  düdüklü tencerede çok az  bir  süre  tutarak  haşlıyalım.Bu  süre  etin

pişmeden  olmaSI  gereken  bir  süre  olmalı..

Fırın  kabına  aldığımız  ete,  et suyu  yoğurdun  katı  kısmı  ve  baharatlarla  hazırladığımız

sosu   güzelce   sürelim.  Üzerine   defne  yapraklarını  yerleştirelim.

Tabağı  yeşil  biberleri  ekleyelim.

240  derece  fırında  üzeri  nar  gibi  kızarıncaya  kadar  pişirelim.

Eti az  süre  pişme  işlemine  tabi  tuttuğumuz  için  pişirmede  zaman kazanmış , fırında

üzerinde  ince  bir tabaka  koyu  kızarmış  ortaya  doğru  sulu  vede  açık  renkli  lezzetli

bir  et  elde  ediyoruz...

AFİYET  OLSUN..





























Hiç yorum yok: