FİGENİN MUTFAĞINDA
8 Ekim 2014 Çarşamba
SÜBYELİ PİLAV
SÜBYELİ PİLAV
Sübye yani mürekkep balığı temizlemesi biraz zahmetli ama lezzetli bir deniz ürünüdür.
Mürekkebinide kullanarak hazırladığım pilav...
MALZEMELER
1 kg sübye
1bağ yeşil soğan
1bağ dere otu
1çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı şeker
1su bardağı pilavlık iri pirinç
1,5 su bardağı haşlanmış sübye suyu
yeterince zeytinyağ
YAPILIŞI
Sübyeleri temizliyelim .Bir tanesinin mürekkebini bir fincana ayıralım. Güzelce yıkayıp
düdüklü tencerede pişirelim.Pişen sübyeleri iri biçimde doğrayalım.
Derin bir kapa zeytinyağı koyup doğradığımız sübyeleri içine atıp hafifçe kavuralım.
Doğradığımız tazesoğanları ekliyelim.Üzerine pirinçi ilave edelim.Sübyeyi haşlarken elde
ettiğimiz suyu ilave edelim.Tuz, karabiber, şekeri ilave edip temizlerken ayırdığımız
mürekkebide içine dökelim.
Kısık ateşte pişirelim.Pilavın suyunun azaldığı anda ince doğranmış dere otlarını ilave edelim.
Pilav biraz soğuduktan sonra servis tabağına alalım..
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder