FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

8 Ekim 2014 Çarşamba

SÜBYELİ PİLAV


SÜBYELİ  PİLAV

Sübye  yani  mürekkep  balığı  temizlemesi  biraz  zahmetli  ama  lezzetli  bir  deniz  ürünüdür.

Mürekkebinide  kullanarak  hazırladığım  pilav...

MALZEMELER

1 kg  sübye
1bağ  yeşil  soğan
1bağ dere  otu
1çay  kaşığı  karabiber
1çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı  şeker
1su  bardağı  pilavlık  iri pirinç
1,5 su  bardağı  haşlanmış  sübye  suyu
yeterince  zeytinyağ

YAPILIŞI

Sübyeleri  temizliyelim .Bir tanesinin  mürekkebini  bir  fincana  ayıralım. Güzelce yıkayıp

düdüklü  tencerede  pişirelim.Pişen  sübyeleri  iri  biçimde  doğrayalım.

Derin bir  kapa  zeytinyağı  koyup  doğradığımız  sübyeleri içine  atıp  hafifçe  kavuralım.

Doğradığımız  tazesoğanları  ekliyelim.Üzerine  pirinçi  ilave  edelim.Sübyeyi  haşlarken  elde

ettiğimiz   suyu  ilave  edelim.Tuz,  karabiber,  şekeri  ilave edip  temizlerken  ayırdığımız

mürekkebide  içine  dökelim.

Kısık  ateşte  pişirelim.Pilavın  suyunun  azaldığı  anda   ince  doğranmış  dere  otlarını  ilave  edelim.

Pilav  biraz  soğuduktan  sonra  servis  tabağına  alalım..

AFİYET  OLSUN..











Hiç yorum yok: