ŞEKERPARE
Merhabalar,
Mutfak kültürümüzde bayramda tatlıların ayrı bir yeri vardır.Yarın Kurban Bayramını
şekerpare tatlımızı yiyerek geçirelim diyorum.
Annemin yıllardır yaptığı bir tatlı olan şekerpareyi bu akşam sizler için yaptım..
Yarında afiyetle yeriz inşallah..İyi Bayramlar...
MALZEMELER
200 gr pudra şekeri
250 gr tereyağ
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un (kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilecek..)
Fındık
Şurubu için:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
YAPILIŞI
Pudra şekerini bir kaba boşaltalım , üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı parçalayarak
ilave edelim.Güzelce yoğurarak homojen karışım elde edelim.Üzerine yumurtaları kıralım,
bir yumurtanın beyazını ayırarak bir kaba alalım.
İyice karıştırdıktan sonra içersine kabartma tozu,vanilya ve unu ilave edelim.
Karıştıralım, rahatca şekil verebilmek için buzdolabında bekletelim.
Ceviz parçası büyüklüğünde kopartığımız hamurları yuvarlıyalım ve yumurta akına batırarak
tepsiye dizelim üzerine fındık yerleştirelim.
170 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
Fırında çıkarttığımız şekerparelerin üzerine soğuttumuz şerbeti dökelim.
Şerbetini çeken şekerpareleri bir kaba alarak buzdolabında bekletebiliriz..
Annemin şekerpare tarifini paylaşarak onunda bayramını sevgi ile kutluyorum..
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder