FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

3 Ekim 2014 Cuma

ŞEKERPARE

ŞEKERPARE

Merhabalar,

Mutfak kültürümüzde  bayramda  tatlıların  ayrı bir  yeri  vardır.Yarın  Kurban Bayramını

şekerpare  tatlımızı  yiyerek  geçirelim diyorum.

Annemin yıllardır  yaptığı  bir  tatlı olan  şekerpareyi  bu  akşam sizler için yaptım..

Yarında  afiyetle  yeriz inşallah..İyi  Bayramlar...

MALZEMELER

200  gr pudra   şekeri

250  gr  tereyağ

3  adet yumurta

1 paket  kabartma tozu

1  paket  vanilya

Alabildiği  kadar  un  (kulak  memesi  yumuşaklığında  hamur  elde  edilecek..)

Fındık

Şurubu için:

4  su  bardağı  şeker

5  su  bardağı  su

YAPILIŞI

Pudra  şekerini  bir kaba  boşaltalım , üzerine  oda  sıcaklığında  yumuşamış  tereyağı  parçalayarak

ilave  edelim.Güzelce  yoğurarak  homojen  karışım  elde  edelim.Üzerine  yumurtaları  kıralım,

bir  yumurtanın  beyazını  ayırarak  bir  kaba  alalım.

İyice karıştırdıktan sonra  içersine  kabartma tozu,vanilya  ve  unu  ilave  edelim.

Karıştıralım,   rahatca  şekil  verebilmek için buzdolabında  bekletelim.

Ceviz  parçası  büyüklüğünde  kopartığımız  hamurları  yuvarlıyalım ve  yumurta  akına  batırarak

tepsiye  dizelim  üzerine  fındık  yerleştirelim.

170  derecede  ısıtılmış  fırında  pişirelim.

Fırında  çıkarttığımız  şekerparelerin  üzerine  soğuttumuz  şerbeti  dökelim.

Şerbetini  çeken  şekerpareleri  bir  kaba  alarak  buzdolabında  bekletebiliriz..

Annemin  şekerpare  tarifini  paylaşarak  onunda  bayramını  sevgi ile kutluyorum..

Afiyet  olsun..







Hiç yorum yok: