FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

22 Ocak 2014 Çarşamba



Bugün  Bodrumda  hava  çok  güzel  adeta  bahar  havası , şimdide  serada  bitkilerin  budanması  ile   uğraşıyoruz.   Çay  saati  yaklaşıyor. Akşam yaptığım tam  buğday  unlu  kurabiyeleri  yemenin  tam  vakti. Kurabiyemizin  tarifi...

ESMER  PEYNİRLİ  POĞAÇA









MALZEMELER

2  adet  yumurta
1/2 su  bardağı  zeytinyağı
1/2 su  bardağı  sanayağı
1  su  bardağı  yoğurt
1  paket  kabartma tozu
alabildiği  kadar  tambuğday  unu
kıvam  kulak memesi  yumuşaklığında olmalı..

HARCI

125 gram tulumpeyniri  rendesi
Bir  avuç  lor  peyniri
Yarım  demet  maydanoz

YAPILIŞI

Derin bir  kaba  yumurtaları  kıralım  üzerine  yoğurt ve yağı  ilave  edelim.  Hafifçe  karıştırdıktan sonra  kabartma  tozunu ilave edip  unu  koyalım.  Karıştırdığımızda  kulak memesi yumuşaklığında bir  hamur  elde  etmemiz  lazım. Küçük  parçalar  koparıp   yuvarladığımızda  peynirli  harcı  içine
koyup  tepsiye dizelim.Üzerine yumurta  sarısı  sürüp  çörek otu  ilave  ederek 180  derecede  ısıtılan fırına  verelim.

Afiyet  olsun.


Hiç yorum yok: