FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

12 Ocak 2014 Pazar

Mayalı Hamurdan Pişi

Pazar kahvaltısı için çocukluğumdan beri çok sevdiğim pişiyi yapalım dedim.


MALZEMELER
1/2 kg un
1  paket  instant  kuru hamur mayası
1  çay   kaşığı  şeker
1  çay  kaşığı  tuz
bir miktar  ılık su
YAPILIŞI
Derin bir kaba konan unun ortası açılarak bir bardakta hazırlanmış olan maya
(cam bardağa boşaltılan mayanın üzerine bir kaşık toz şeker koyularak,
ılık suyla ıslatılarak 10 dk gibi bir sürede mayalanmaya bırakılır.)hamurun ortasına boşaltılır.Bir çay kaşığı tuz ilavesi yapıldıktan sonra  ılık su ile ıslatılarak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğrulur.Üzerine temiz bir örtü örtülerek mayalanmaya bırakılır.
Derin bir tavada bol yağ iyice kızdırıldıktan sonra  mayalanan hamurdan yağlanmış  elimizle kopardığımız hamur parçalarının ortasında delik açarak iyice kızartırız.
Pişilerimiz  sofrada  yerini  alır.

AFİYET  OLSUN...

Hiç yorum yok: