Pazar kahvaltısı için çocukluğumdan beri çok sevdiğim pişiyi yapalım dedim.
MALZEMELER
1/2 kg un
1 paket instant kuru hamur mayası
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
bir miktar ılık su
YAPILIŞI
Derin bir kaba konan unun ortası açılarak bir bardakta hazırlanmış olan maya
(cam bardağa boşaltılan mayanın üzerine bir kaşık toz şeker koyularak,
ılık suyla ıslatılarak 10 dk gibi bir sürede mayalanmaya bırakılır.)hamurun ortasına boşaltılır.Bir çay kaşığı tuz ilavesi yapıldıktan sonra ılık su ile ıslatılarak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğrulur.Üzerine temiz bir örtü örtülerek mayalanmaya bırakılır.
Derin bir tavada bol yağ iyice kızdırıldıktan sonra mayalanan hamurdan yağlanmış elimizle kopardığımız hamur parçalarının ortasında delik açarak iyice kızartırız.
Pişilerimiz sofrada yerini alır.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder