SARIYER BÖREĞİ
MALZEMELERİ
5 adet hazır yufka
1/2 kg az yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı künar
3 çorba kaşığı kuşüzümü
Bir tutam maydanoz
Tuz karabiber
Yufka harcı
1 su bardağı soda
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta
YAPILIŞI
Doğradığımız soğanları zeytin yağla bir tavada hafifçe kavuralım.Üzerine koyduğumuz kıymayı pişirelim.İçersine kuşüzümü ve künarı ileve edelim.Tuz ve karabiberini ekleyerek doğradığımız maydanozu içine koyup soğumaya bırakalım.
Sarıyer böreğimizin çıtırlığını sodayı kullanarak elde etmemiz çok kolay oluyor.Sosumuzu hazırlamak için yumurta, soda, ve yoğurdu karıştırıp hazırlıyalım. Hazırlanan sosumuzu bir kenara alıp böreğimizi yapmaya başlıyalım.
Yufkalarımızı ortadan ikiye ayırıp sosu yufkamıza sürelim.Her yarım yufkaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı kullanalım.Kıymalı harcı yufkanın kenerına yayarak yufkamızı yuvarlıyarak yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizelim.Hazırladığımız böreğimizin üzerine sadece zeyinyağından sürerek lezzette farklılık yaratmak adına üzerine çörek otu serpelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder