FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

18 Ocak 2014 Cumartesi


SARIYER  BÖREĞİ

MALZEMELERİ
5  adet  hazır yufka
1/2  kg  az  yağlı  kıyma
1  adet  kuru  soğan
3 çorba kaşığı  künar
3 çorba kaşığı kuşüzümü
Bir  tutam maydanoz
Tuz  karabiber

Yufka harcı
1  su  bardağı  soda
1  su  bardağı  yoğurt
1  su   bardağı  zeytinyağı
2  adet  yumurta

YAPILIŞI
Doğradığımız  soğanları zeytin yağla bir tavada  hafifçe  kavuralım.Üzerine koyduğumuz kıymayı pişirelim.İçersine kuşüzümü ve künarı ileve edelim.Tuz ve karabiberini ekleyerek  doğradığımız maydanozu  içine koyup soğumaya  bırakalım.
Sarıyer  böreğimizin  çıtırlığını  sodayı kullanarak  elde etmemiz çok kolay oluyor.Sosumuzu hazırlamak için  yumurta, soda, ve yoğurdu  karıştırıp  hazırlıyalım. Hazırlanan sosumuzu  bir kenara alıp  böreğimizi yapmaya  başlıyalım.
Yufkalarımızı  ortadan ikiye ayırıp  sosu  yufkamıza sürelim.Her  yarım yufkaya 2  yemek  kaşığı  zeytinyağı  kullanalım.Kıymalı  harcı  yufkanın kenerına yayarak  yufkamızı yuvarlıyarak yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizelim.Hazırladığımız böreğimizin  üzerine sadece zeyinyağından  sürerek  lezzette  farklılık yaratmak  adına üzerine çörek otu  serpelim.

Afiyet  olsun..



 







Hiç yorum yok: