FİGENİN MUTFAĞINDA
25 Ocak 2014 Cumartesi
SARMISAKLI ERİŞTE
Sarmısak, mutfağımın olmazsa olmaz malzemelerinde biridir.Pek çok yemekte kullanırım.Verdiği lezzette beni hep memnun etmiştir.Akşam eşimin yaptığı etin yanında sarmısaklı erişteyi yapmak istedim.
1 paket yumurtalı erişte
3 adet taze sarmısak
3 kaşık tereyağ
3 kaşık zeytinyağı
(Ben bunları göz kararı koyuyorum)
tuz karabiber
YAPILIŞI
Makarnayı bol su ile haşlıyalılım.Fazla haşlanmaması püf noktasıdır.
Tencere tereyağı ilave edip iyice erimesini bekledikten sonra zeytinyağı ilave edelim.
İnce ince doğradığımız sarmısakları yağda hafifçe kavurduktan sonra tuz ve karabiberi ekliyerek makarna ile özdeşleşmesini beklemek için tencerede biraz karıştırarak pişirelim.
Çok kolay ama lezzetinde farklılığı olan, deneyeceğiniz bir makarna diyebilirim..
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder