FİGENİN MUTFAĞINDA

FİGENİN MUTFAĞINDA

25 Ocak 2014 Cumartesi

SARMISAKLI ERİŞTE



Sarmısak,  mutfağımın olmazsa olmaz  malzemelerinde biridir.Pek  çok  yemekte kullanırım.Verdiği  lezzette  beni  hep  memnun  etmiştir.Akşam  eşimin  yaptığı  etin  yanında  sarmısaklı  erişteyi  yapmak  istedim.

1  paket  yumurtalı  erişte
3  adet   taze   sarmısak
3  kaşık   tereyağ
3  kaşık  zeytinyağı
(Ben  bunları  göz  kararı  koyuyorum)
tuz  karabiber

YAPILIŞI

Makarnayı  bol  su  ile  haşlıyalılım.Fazla  haşlanmaması  püf  noktasıdır.
Tencere  tereyağı ilave edip  iyice  erimesini  bekledikten sonra  zeytinyağı ilave edelim.
İnce  ince  doğradığımız   sarmısakları  yağda  hafifçe   kavurduktan  sonra  tuz ve  karabiberi  ekliyerek   makarna  ile  özdeşleşmesini  beklemek için  tencerede  biraz  karıştırarak  pişirelim.
Çok  kolay  ama   lezzetinde  farklılığı  olan, deneyeceğiniz  bir  makarna  diyebilirim..







AFİYET  OLSUN

Hiç yorum yok: